Din Valea zânelor spre Pensiunea Dealul Verde!

Pensiunea Dealul Verde
  • Vizită în Valea zânelor, Castelul de lut
  • Unde te cazezi? Pensiunea Dealul Verde
  • Ce activități poți face în împrejurimi

Am plecat spre Porumbacu din dorința de a le oferi fetelor o experiență fairy tale. Și ce loc din România este mai potrivit pentru asta, dacă nu Castelul de lut din Valea zânelor?! Plănuit și realizat în această vacanță de primăvară, 3 fete cucuiete au pornit la drum pentru a experimenta povești cu zâne și locuri minunate.

3 fete cucuiete

Din Brașov spre Făgăraș, drumul se parcurge cam în 2 ore cu mașina până la Porumbacu de Jos, de unde faci stânga spre Porumbacu de sus și ajungi la Valea Zânelor în aproximativ 10 min.

VIZITĂ ÎN VALEA ZÂNELOR, CASTELUL DE LUT

Cum se anunța o zi cu soare, ne-am grăbit spre Valea zânelor, pentru a ne bucura de momente cu căldură și relaxare. Deși am pornit la drum într-o zi din cursul săptămânii și la primele ore ale dimineții, parcarea ne-a întâmpinat plină de turiști. Se simțea aer de vacanță, și toată lumea era pregătită pentru fotografiile instagramabile de la Castelul de lut.

Ce Poti face în Valea Zânelor în condiții normale?

Valea zânelor este despre fotografii minunate, picnic pe marginea râulețului care străbate valea, plăcinte calde și alte bunătăți culinare bio, sucuri naturale, suveniruri hand-made, loc de joaca pentru copii și uneori evenimente cu tematică, organizate special pentru cei mici.

Așadar, dacă te îndrepți către Valea Zânelor, aruncă o privire pe site-ul magic, ca să te informezi cu privire la eventualele evenimente în desfășurare și să te delectezi cu povestea din spatele acestui loc minunat.

Ce am putut face în Valea Zânelor pe timp de restricții?

  • ne-am plimbat și am studiat fiecare detaliu ca într-un puzzle spre încântarea fetelor care se simțeau parte din poveste
  • am cumpărat suveniruri hand-made
  • ne-am bucurat de soare pe buturugile special amenajate pe marginea râului
  • am servit câte o portie de cartofi prăjiți în aer liber, un fel de picnic am putea spune.
  • locul de joacă era împrejmuit din păcate, din cauza restricțiilor.
  • singurele variante de mâncare au fost plăcintele cu diferite ingrediente și cartofii prăjiți.
  • nu era deschis grătarul și bănuiesc că acolo se gătește mai mult în weekend.

Chiar dacă sunt zone restricționate și se simte lipsa de personal, Castelul de lut și toate detaliile care îl inconjoară este un concept fermecător pentru vizitatori. Dacă alegi o zi cu soare, sigur te vei bucura de câteva ore de relaxare în grădina minunată.

Cât cheltui în câteva ore la Valea Zânelor ?

  • 5 lei intrarea/persoana
  • 8 lei porția de cartofi prăjiți
  • 40 lei/ suveniruri

Am cheltuit 79 de lei la Valea Zânelor, 3 persoane.

UNDE TE CAZEZI? / PENSIUNEA DEALUL VERDE

Dacă nu ești doar în treacăt și vrei să prelungești povestea de la Valea Zânelor, la mai puțin de 1000 de m de Castelul de lut, găsești Pensiunea Dealul Verde, o altă poveste minunată, scrisă de Nicoleta și Sergiu, care au construit un concept de cazare unic în Europa inspirat de la un arhitect elvețian, căsuțele săpate în deal de la Porumbacu de sus.

Conceptul Pensiunii Dealul Verde

Pensiunea Dealul Verde te așteaptă într-un cadru de vis, unde camerele sunt terasate pe 3 nivele. Designul unic al construcției, care nu prezintă colțuri sau muchii, detaliile lucrate manual chiar de cei doi întreprinzători, implicarea directă în prepararea meselor, toate reprezintă un concept inedit care merită experimentat.

La baza dealului se află încăperea unde îi găsești pe Sergiu și Nicoleta robotind de dimineață pînă seara, pregătind bunătăți pentru turiști.

Sala a fost atent gândită și proiectată pentru a oferi o atmosferă intimă și familiară. Acolo se află recepția, zonă de relaxare și jocuri, atelierul de pictură al talentatei Nicoleta, zona de servit masa și bucătăria la vedere, de unde gazdele comunică prietenos cu oaspeții, întâmpinându-le răbdător fiecare nevoie. Sala principală este luminată inovator prin cele 2 geamuri din tavan care lasă soarele să pătrundă, evidențiind toate acele detalii inedite lucrate cu măiestrie.

Am asemuit Pensiunea Dealul Verde cu un mic resort, unic prin designul său. Aici găsești, de fapt, un pachet de cazare, masă și activități de relaxare : cazare în camere cu tematică, mese în regim demipensiune, relaxare în ciuberele aflate la fiecare nivel și saună, toate fiind incluse în prețul camerei/noapte.

Camerele de la Pensiunea Dealul Verde

Camera Tâmplarului

Fiecare cameră de aici spune câte o poveste, așa că te trezești surprins, imediat ce pășesti pragul, de propria căsuță cu tematică în care devii protagonist pe perioada șederii tale. Există 8 camere duble la Pensiunea Dealul Verde: Camera Agricultorului, Camera Fermierului, Camera Meșterului, Camera Tâmplarului, de care ne-am bucurat noi, Camera Țesătorului, Camera Fierarului, Camera Artistului și Camera Tradițională.

Camera Tâmplarului

Toate detaliile și mobilierul sunt atent lucrate manual de Sergiu și Nicoleta și asta nu poate decât să te uimească, fiincă nu poți să nu remarci suflul de artist și dragostea cu care au realizat fiecare lucru în parte. Tăblia patului din Camera Tâmplarului este atent aranjată ca un puzzle din bucăți de lemn vopsite de Nicoleta. Baia este și ea spectaculoasă: cabina de duș construită în forme asimetrice, chiuveta lucrată manual, sunt detalii care mi-au încântat privirea și m-au transpus în mod natural în povestea tâmplarului.

Dotările din cameră sunt pe măsură : TV, frigider, uscător de păr, halate de baie, papuci, prosoape pe categorii, încălzire în pardoseală, iar în întâmpinare primești coșulețe cu covrigei și cornulețe de casă foarte gustoase.

Dacă te întrebi cum o să urci bagajele până în vârful dealului, no worries! Sergiu s-a gândit la asta și te așteaptă cu un autovehicul special pentru căratul bagajelor.

Spre camera Tâmplarului, conduși de Irina!

Mâncarea de la Pensiunea Dealul Verde

La Pensiunea Dealul Verde vei primi 2 mese pe zi, mic dejun și cină, pregătite pentru voi chiar de gazde. În mare parte, produsele sunt naturale și momentan se lucrează intens la sera din care vor proveni legume poaspete.

O parte din micul dejun

Modul de preparare și servire al meselor a fost foarte pe placul meu, iar Naty și Irina au fost surprinse încercând feluri de mâncare pe care nu le mai gustaseră înainte. Nicoleta gătește minunat și sper să ai noroc să încerci Prăjitura ou ochi care pe noi ne-a încântat maxim.

Prăjitura ou ochi

Micul dejun este variat și satisface toate gusturile, găsești cafea expresso de calitate, ceaiuri și sucuri naturale, tărie de casă și vin bun.

Coffee Corner

Momente de relaxare la Pensiunea Dealul Verde

Ciubărul, cea mai frumoasă experiență de la Pensiunea Dealul Verde!

Să iți spun acum ce poți face la Pensiunea Dealul Verde :

  • te poți relaxa nestingherit în ciubărul de la nivelul camerei tale, care este pregătit din prima parte a zilei și din care vei admira un peisaj de vis.
  • poți face saună la nivelul 3, în vârful dealului mai exact. Sauna este realizată în formă de tub, și prevăzută cu un geam ce îți permite să te bucuri de priveliștea din vale în toată splendoarea ei.
  • Fie că ajungi aici vara sau iarna, copiii pot zburda de colo colo și se pot juca în voie, iar peisajul este ofertant, fie el pe fond verde sau alb.
2 anotimpuri în 2 zile
  • poți face drumeții prin împrejurimi și poți ajunge chiar până la Cabana Negoiu dacă îți plac plimbările în natură.
  • te poți relaxa pe terasa din fața camerei tale, respirând aer curat și o cafea bună.
  • în lobby găsești o zonă cu Playstation și Darts pentru momentele când vrei să te retragi la căldură sau în așteptarea meselor.

CE ACTIVITĂȚI POȚI FACE ÎN IMPREJURIMI ?

Iată ce poți face dacă ajungi pentru câteva zile la Porumbacu, Sibiu :

  • vizită și relaxare la Castelul de lut Valea zânelor
  • vizită la Sibiu, aprox. 40 km, unde poți vizita Grădina zoologică, Muzeul Astra sau poți face o plimbare prin Piața Mare din Sibiu.
  • vizită la Bâlea Lac, aprox. 40 min. de mers cu mașina.
  • Cabana Negoiu către care poți porni în drumeție.
  • drumeție la Cascada Șerbota, cu cea mai frumoasă cădere de apă din Munții Făgăraș.
  • Palatul Brukenthal din Avrig.
  • echitație la Herghelia Ghiocelul din Avrig.
  • alte trasee montane spre vârful Negoiu sau Transfăgărășan.
  • Biking dacă ești pasionat, iar trasee găsești aici.

Pensiunea Dealul Verde este un concept care îți va oferi o experiență de neuitat! Din nou am înțeles că oamenii din spatele poveștilor fac diferența și îmi place la nebunie să îi descopăr! Este fascinant să iei parte la visul devenit realitate, dăruirea și modul în care își oferă serviciile.

Sper că am mai făcut un pas spre a te determina să devii un călător selectiv, să cauți noi experiențe atunci cănd călătorești, alegând cazările inedite din România.

Urmărește-mă pe Instagram :

Spor la călătorit!

Abonează-te la Newsletter pentru mai multe povești despre călătorit!

Calatoreste cu mine!

Share

One Reply to “Din Valea zânelor spre Pensiunea Dealul Verde!”

Nu se adaugă comentarii.